Tuesday, 17 May 2016

MID YEAR SALE


Hi kesayangan! Bermula 20 Mei ini hingga 20 Jun 2016, sukacitanya kami akan adakan Jualan Pertengahan Tahun (seperti biasa) di Kedai Buku Terfaktab, Shah Alam (waze Terfaktab untuk cari lokasi) dan di webshop kami www.terfaktab.com

Ya, korang tak salah tengok. Diskaun sehingga 50% di Kedai Buku Terfaktab untuk buku-buku terbitan Terfaktab.

Senang cakap, kami dah gila, jadi kami jual harga gerila!

Jadi jom datang kedai buku kami atau kalau jauh nak datang, beli online kan mudah?

Sebarkan ke kawan-kawan dan kesayangan yang lain ya! Yomked 😘

Wednesday, 4 May 2016

LVOE dan Goodie Bag


Hi LVOE lovers. Untuk pembelian buku LVOE atau pembelian RM100 ke atas buku Terfaktab akan dapat this goodie bag.

Cuma, we all minta maaf sangat-sangat 🙏🙏 sebab this lovely bag siap lambat. Yang dah beli LVOE nak bag ni, just datang ke booth kami and show ur reciept.

We will give this lovely bag starting tomorrow. Hopefully you guys like it and come to our booth. See ya 😘

Tuesday, 3 May 2016

Buku Baru dan Peluang Menang iPhone SE!










Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur


The biggest book-fair in South East Asia is back!

This year, we collaborate with Puteh Press (an imprint of PTS Media Group) and Merpati Jingga (the noble one) in under one roof.

There would be 3 kinds of promotion we offer to you guys;

i) 3 books for RM50.

ii) 3 books for RM60 for any premium books.

iii) 5 books for RM50 for best-value books.

We will open our booth at Hall A2. Booth number: A2200, from 10.00am – 7.00pm (Monday – Thursday) and 10.00am – 9.00pm (Friday – Sunday).

How to get there?

MAEPS is located within proximity of Malaysia’s national development areas such as Putrajaya, Cyberjaya and University Putra Malaysia. Approximate distance to various places as follows:

Kuala Lumpur City Centre = 30 km
Putrajaya = 11 km
Cyberjaya = 16 km
UPM = 4 km
Seri Kembangan = 11 km
Kajang = 13 km

Public Transport

We are pleased to inform that Nadi Putra in collaboration with rail transport provider KTM, ERL and LRT will provide public transport during events. Mode of transport, its connecting as well as its routes is as follows;

Buses

i. Direct shuttle bus services from three main rail stations;

Route 1: KTM Serdang – MAEPS – KTM Serdang

Route 2: LRT Bukit Jalil – MAEPS – LRT Bukit Jalil

Route 3: Putrajaya Sentral – MAEPS – Putrajaya Sentral

ii. Direct service shuttle bus from shopping mall;

Route 1: IOI City Mall – MAEPS – IOI City Mall

Frequency

All bus from each route will be operating from 9.30 a.m – 9.30 p.m daily during weekend and 9.30 a.m – 8 p.m during weekdays. The bus frequency is every 15-20 minutes.

Fares

Minimum fare of RM1.00 will be charged for the above services. However visitor using rail services can enjoy free shuttle bus services provide with combine ticket package. Visitor encourage to purchase special combine ticket package from perspective train stations to enjoy the discount.

Jumpa di sana!

Tuesday, 5 January 2016

Jualan Pindah Kedai

Menempuh tahun 2016 dengan halatuju baru, kami akan berpindah di Alam Avenue 2, Seksyen 16, Shah Alam. Maka, sepanjang Januari ini kami adakan Jualan Pindah Kedai bagi menghabiskan stok. Anda semua dijemput ke HQ kami di TTDI Jaya, Shah Alam bagi memborong dan memeriahkan acara. Jam 11 pagi hingga 9 malam setiap hari kecuali Ahad dan jika kami rajin, Sabtu dibuka (hehehe). 

Whatsapp 0162567476 untuk maklumat lanjut.


15 Terlaris Sepanjang 2015

Tahniah buat semua penulis yang terer dan semua pembaca yang powerrrr!

Thursday, 31 December 2015

To A Fresh Starting

This is an open letter. A super childish open letter (sebab esok dah masuk 20's yay). 

To whom may concern.

Assalamualaikum. Salam penghujung Disember. Semoga dari sebalik lampu-lampu neon, di bawah kemeriahan cahaya-cahaya terang, masih ada manusia yang sedar kewujudan kamu, dan kita semua. Sungguh, tahun 2015 merupakan tahun yang sangat awesome. Things happened unexpectedly. Orang datang dan pergi dengan sangat pantas.

"Tak sempat nak kenal rapat pun, tiba-tiba dah masuk hari lain dan dia dah tak kenal aku"

Memori berlalu pantas, macam angin sepoi-sepoi bahasa yang lembut membelai tubuh (dan merosakkan awning tudung kekeke). First of all, aku sangat bersyukurlah kepada Sang Pencipta kerana sehingga ke hari ini, aku diberi kesempatan untuk hidup dan melaksanakan tugas sebagai abid dan khalifah (in shaa Allah). Then, terima kasih kepada semua jenis emosi yang aku pernah alami. Tahniah buat diri sendiri yang sado menelan kebangangan dunia dan segala jenis manusia puaka.

Dalam satu tahun, aku tamat program matrikulasi and sambung degree,aku  jumpa ramai orang. Orang-orang yang mengajar aku macamana nak hidup. Orang-orang yang datang hanya untuk pergi. Mereka bawa seketul kebahagian dalam hidup aku and bila dah bosan, kebahagian tu direntap dari aku secara paksa.

Ok camni aku cerita, aku jumpa seorang lelaki secara tak sengaja semasa satu program di UTM. Sangat annoying dan talkative. Aku menyampah actually but entah macamana our Whatsapp's conservation jadi sangaat panjang. So,we start to get to know each other, I'm feeling so grand. Dia ni final year student, so malam je boleh jumpa. Adalah few night drive, we talked and talked sampai 1,2 pagi.

Then

He went missing. Pap! macam tu je. So aku gigihlah whatsapp dia atas urusan profesional yakni, kerjalah kan. Entah mamat tu mengamuk like singa and suddenly aku kena carut. Dafuq. So I said sorry and dia buat bodoh. Beliau teruskan hidup beliau seperti biasa. Macam tak pernah kenal aku.

The End. Bodo, aku lah tu yang bodoh tak bertempat. Oh, so I was "oh tu ke kehidupan". Aku jadi pelik dan sangat pelik. Semudah tu je? Kau takde memori ke kat otak? Lepas tu banyak lagi siri-siri drama sial yang jadi.




Babe, I still remember every single tiny details. So, benda-benda kecik macamni buat aku rasa aku tak payah jadi jujur dan ikhlas. Buat apa? Orang akan datang dalam hidup kita just for their advantage je kot. Ada ke lagi orang yang ikhlas untuk kongsi kebahagian dan kesedihan sama-sama? Wujud ke orang yang tanak apa-apa dari kita tapi dia sanggup bagi kita rasa bahagia? We tend to seek chances. Tak pernah peduli pasal perasaan orang lain.

"Guys, I enjoyed her accompany pheww". - Ada kawan aku cakap macamni, aku tak tahu kenapa aku rasa marah. Aku tak kenal perempuan tu siapa but aku rasa kesian kat dia.

2015- I learned that I can't believed anyone. Kita gelak sama-sama, then time aku jatuh guling patah riuk dan nak jadi ulat gonggok sorang pun tak nampak batang hidung. Today never promises tomorrow.

Jadi, semoga tahun 2016 aku senang lupakan orang dan kenangan. Aku nak tolak tepi all the worthless bastard. Majulah kita semua bersama Terfaktab, oh yeah!

Happy New Year everyone! Semoga kita semua murah rezeki, diberi kesihatan yang baik dan sentiasa di bawah lindunganNya. Love yaa.



*mesti nak mencarut kan baca entry kali ni hehehe