Wednesday, 3 July 2013

Crush

Waktu paling indah dari sudut cinta bukan masa bercinta sebenarnya. Sedar tak, thing are more beautiful when you haven’t declare yet. The moment when you secretly stalking at him and scream in a little pitch because he looks so cute. The moment where you wish, he will suddenly look at you. And, the moment where you said you will appreciate him. You won’t be like all his previous.

You can even smile walaupun hanya see his back. Keep on smiling and wishing he was yours. No fight, no dramas. Its only you who tolerate the feeling and the lovestory. Bila nampak dia berjalan dengan perempuan lain, muka kau berubah jadi rojak. Rojak busuk. Cemburu punya pasal, padahal kau berangan sorang-sorang je. Hari tu, mood kau cloudy habis. But, when you see his eyes your face suddenly rainbow-ish. Love take hostage. Easy kan kalau kita boleh bercinta macam ni.
Apa yang dia suka, semua nampak awesome di mata kau. 

Ok, entah macam mana you guys texting. Cakap pasal kelas je pun, kau still baca text dia berulang-ulang kali.

“Esk ada kelas Chemist - Rafi”
“Ah yeke, thanks J
“K.”

Kau dok ulang baca mesej dia, padahal cakap benda tu je pon. Kalau orang lain bagi “K” kau marah, dia takpe pulak haish. That what hearts do, what feeling want. Suatu rasa gembira dan ada nilai ikhlas dan jujur. Tak perlu sebarang ungkapan cinta jiwang-jiwang atau hadiah mahal-mahal. 

Bila mula ada interaksi  antara kau dengan dia. Dia bagi kertas kat semua classmate kau and kau sekali, kau cium bau kertas tu sebab tangan dia dah pegang kertas tu. Entah kalau tangan dia masa tu korek hidung kau bukannya tahu. Tapi kalau kau tahu, kau peduli apa.

Terus membayangkan kisah kau and dia. Buat jalan cerita kisah cinta korang dalam drawing block. Gila. Takdir Tuhan tu cantik, sentiasa beri kejutan. What is not meant to be will never meant be. Dia berjalan ke arah kau. Kau pura-pura tak nampak dia, hati kau dah nak melompat keluar menyorok bawah kerusi.

Eh, Amira kan?
Manisnya dia senyum.

Ah saya, ada apa?
Gelabah

Jemput datang ke majlis perkahwinan saya hujung minggu ni, kecik-kecik je
Heh?

Datang ya?
*dia buat muka simpati, dia pandang mata*



Terdiam. Eh, kau kata tadi bercinta sorang-sorang kan lebih indah. Hmm, yeke?


4 comments:

Ais ketoi said...

rabak gila rasa...sob333

Mikael Sahaja said...

Aku jarang dialami benda benda macam tu. Maksud aku, part gadis usha aku senyap senyap. Aku yakin.



Sebab masa sekolah, aku tak hensem.

afi ismail said...

been there,done that.cuma aku x buat la part hidu kertas sbb dia hulur tu.LOSER gila.hahaha :P

but in the end,cerita dia hampir sama, dia cakap, "nanti kalau saya kawin dengan dia,saya jemput awak datang jugak," sambil senyum sweet habis serupa mintak penampor.

gua rabak mase tu.seyes gua rabak.

mia kaftiya said...

been there.

perasaan itu dia bila datang nak tempah baju. Seriously, lelaki tak akan datang tempah baju melayu untuk raya atau pakai kenduri kakak/abang/adik kahwin.

dan kaulah si tukang jahit itu.;(