Friday, 5 July 2013

Conversation

Assalamualaikum korang. Seriously, it did happen.
2.03 a.m – 5 July 2013

Malam tadi dia call, kebetulan aku tak tidur lagi. Aku angkat. Hmm, we got nothing to say, lebih banyak diam. Aku bukak buku Physics and baca. Yes, we’re on the phone but he keep talking to his dorm mates. Annoying gila bila call orang lain tapi bercakap dengan orang lain. Say farewell sebab dia nak main futsal, k foinee. Dia call lagi, masih bersembang dengan kawan-kawan. Tenuk gila muka aku bila kena hold on call. Habis main futsal lah katakan, nafas termengah-mengah. Tak bercakap tapi buat bunyi uh uh ah, uh uh ah. Seksi gila aku cakap dengan korang, macam orang tengah buat apa entah hehe. Aku rasa macam nak tampar je muka dia dengan tapak kasut ni ha.

Talking about studies studies err bosan. Well, he will going to Japan, pursuing his studies memang lah dia asyik buat tazkirah percuma. 10 minutes, takde bunyi. Dia diam, aku diam. Eh, aku nak tidur lah. Suddenly,

Hey nak tanya lah

Hmm

Dengar baik-baik

Amende?

Amira suka Luqman eh?

Heh?
Terbeliak biji mata aku. Apa hal mamat ni.

Hahaha, amende natang sangat soalan ni.
Cool ree cool

Just say yes or no. If no then its ok, if yes tell me why.
Cicak betul lah. At first I would like to say no, senang and simple kann?

Listen Amira, if you don’t then its ok. But remember when everything ends, memories begin. You’ll cry.
-..-

I don’t cry.
Suara mendatar.

Easy, answer me. I won’t ask it again. If you say you’re not, don’t ever think to come back to me. Once broken considered gone. Faham?

Macam mana aku nak jawab. Jawab ya? Aku pun tak yakin, kalau iya pon bagilah aku masa amik wuduk dulu buat solat istikharah hurgh. If jawab tak, menyesal sampai mati pun tak berguna. Well, I keep come back and forth. Berdalih mengarut merapik apa-apa entah. Pastu cara dia macam nak mengugut, perasan tak? Benci gila. Suara dia memang serious habis lah. Aku tak yakin dengan perasaan aku, tapi aku tanak menyesal. Tapi, tak semestinya jugak kan. If it were meant to be, then it is meant to be.

Letih main game ni, rasa menyampah.

Ok, yes I do like you.

Heh, you don’t like me?

I do love youuuu *pitch menjerit* Ehh, I do like, bukan love. Silap cakap.

Haha, don’t scream lah. Kan senang bagitahu awal-awal. Hah, malu lah tu. Eh tak payah nak malu sangat. Sepak kang. Whether its like or love, things are just the same for me.

Whatever. Its my time to ask you question. Tadi Luqman tanya ‘do you LIKE me kan?’ ok, do you love me Muhammad Luqman?
Pehh, tebal gila muka aku.

Hah, cakaplah betul-betul. Orang nak jawab ni.

Do you love me Luqman?
Ok sabar ok ree

Hah, line tak berapa clear ni. Cakap kuat sikit ok sayang
Pekak, eh banyak kau punya sayang.

Dah ah, malas nak tanya. Tak penting pon. Dah ar, menyampah pulak.

Alah, chill lah orang tanya je. Sekali lagi soalan tu, boleh?

Tanak tanak tanak. Mengantuk, orang nak tidur. Nak baring nak bantal. Dah lah orang NAK TID….
Tak sempat habis cakap.

Yes I love you. I love you. I love you.
3 minit dia diam aku diam.

Ah, ok.

Sebenarnya dengar je tadi, saje suruh ulang hehe.
TENUK!

Aku mungkin suka kau, tengoklah esok lusa tapi jantung aku macam nak lunyai kena tumbuk dengan ke-gentle-an kau haha. We don’t what will happen next, I just wish the best.


Well, I can tolerate man without breast, kau takde kan sayang? 

ps: yang italic tapi unbold tu aku/monolog dalaman. Hahaha



4 comments:

amanda m. said...

Sweet nyew :)

TheBentPencil said...

luckylah engko punya sweet, aku punya, dia boleh cakap "wah boleh screencap dan post ke fb ni" wadehell -___-"

Ree's said...

Hehe nasib kau lah -..-

Mikael Sahaja said...

Dia nak pergi Jepun kan, mestilah nakkan kepastian. Semoga jangan lepas couple seminggu kelak, buat video couple dekat youtube.