Disclaimer

Pihak kami tidak bertanggungjawab atas kekecilan hati terhadap nama-nama, watak, gambar dan peristiwa yang mungkin bersangkut-paut dengan diri anda, sedara-mara anda dan mahupun kenalan anda. Kalau ada pun, mungkin secebis rasa simpati. Ini kerana, semua penulisan di dalam Terfaktab adalah penulisan dari inspirasi penulis-penulis yang bertujuan untuk berkongsi pengalaman dan pengetahuan semata-mata. 100% original dan bukan tipu punya meyh!

Pihak kami juga tidak mempunyai masalah untuk anda mencedok artikel dan cerpen di dalam Terfaktab untuk di letakkan pada blog anda sebagai bahan kongsi pada rakan-rakan anda yang lain. Cuma, lebih elok kalau anda bersikap memberi budi dan bersopan-santun dengan memberi credit atau menulis nama sumber artikel-cerpen itu dari blog Terfaktab. Kita kan orang Malaysia, berbudi dan bersopan adalah amalan kita semua kan?

Tapi, kalau anda memang barua yang suka cedok hasil karya orang tanpa bertanggungjawab. Suka-suka hati nak plagiat sana-sini dengan berniat jahat, memang totally perangai lahabau setan. Takpe, jangan terkejut jika anda akan terfaktab sebab kena gegar dengan Skuad Terfaktab kami yang bila-bila boleh turun satu kampung maki hamun anda kaw-kaw. Lebih merisaukan, dalam dua-tiga hari selepas itu, mungkin akan mendapat waran tangkap, surat perintah mahkamah, surat saman SKMM, dan lebih teruk, cercaan dalam Harian Metro. Dunia maya ini tanpa sempadan, maka setiap tindak balas perlakuan pun akan lebih dari sempadan. So, behave yourself. Jangan terkinja-kinja macam beruk mat yeah.

No comments: