Friday, 16 May 2014

Bercinta dengan pengguna dadah.

Sayang,
I don't know what went wrong and how to fix it. But I miss you. I rasa kita dah makin jauh. I have so many things to tell you but it seems like we have no time for each other.

I tau you terasa sebab semua benda I cerita dekat cousin you. Nak buat macam mana sayang? Dia faham I and you tak pernah nak dengar setiap kali I ada benda nak bincang.

Sayang,
I know your dirty secrets, I know your past.

Cousin you bagitau you hisap batu. That explains why you selalu ignore I, kenapa you tak tidur and kenapa kadang-kadang you tidur macam dah bertahun tak tidur, kenapa you berpeluh macam mandi, and other signs yang cousin you bagitau.

Sedih. Yes, I am sad sebab cousin you bagitau duit you habis beli batu. No wonder every first week je you dah habis duit. I really don't mind sayang nak simpan duit, nak belanja you and stuff, but yeah sedih lah jugak bila tau kemana duit you habis. Hasbistu, sampai bila pun you tak dapat simpan duit sayang. You kata nak kahwin?

Sayang,
I nangis bila cousin you bagitau sebenarnya you pernah masuk penjara, hampir kena hukuman gantung. But sayang, I really don't mind. Itu zaman dulu.

In my eyes, you are still the perfect man. I accept you for who you are. I love you and your flaws. I tak kisah lah sayang kalau you nak hisap batu pun sebab I tau you pandai jaga diri.

Sayang,
I love you. Remember I told you that you are so perfect and that there's no single word in the dictionary that could describe you perfection? Yayang, you are still perfect.

Help me to fix our relationship, please? Love me. Jangan lah bercinta dengan dadah.Jangan ignore I. Tell me your problems. I should be your drug. Cause remember sayang, you are my THC, my XTC?



2 comments:

Ais Kiub said...

kalau nak sayang dan cinta kat seseorang sekalipun, kena la memilih dan berpada2.. Nak sayang pun jangan la sampai jadi bodoh... orang yg pernah jadi penagih, perogol, penjenayah dan yg sejenis dengannya, kalau dia dah ada track rekod camtu in his past life,lepas kawen pun dia tetap akan ulang buat benda camtu dan selagi dia sendiri belum benar2 bertaubat tinggalkan benda2 camtu dan betul2 berubah jadi insan yg berguna untuk diri sendiri, keluarga dan masyarakat.. so sebagai perempuan, kena la pilih suami betul2..kena siasat dia luar dan dalam.. sebab kalau silap pilih nanti, akan menyesal dan menderita sepanjang hayat..

zhs8610 said...

my other half have the same problem. seems he can't live without the drugs. bile die amik taik tu, perangai die jadik provocative, annoying and buas. tp bile die clean he's the sweetest man on earth. thousand times da niat nk dump die. tp i'm the only person yg kenal baik buruk dia. and everytime nk dump die, pesti terpikir "my god, what an evil bitch i am. kata susah senang bersama. then nape tinggalkan die when he need help?" i made him promise, that he can tell me whenever dia nak amik taik tu. i promis i wont be mad. he never tell me, but i know he sneaking out behind my back and amik those drugs. i can tell by his behavior. until now, he still my other half, and dia still amik batu tu, tapi dah x sekerap dulu. sweetness die yg buat i rase sayang nk tinggalkan die. and rase responsible utk tlg die jauhkan diri dari taik-taik tu. what am i? stupid or else? judge me...