Tuesday, 18 June 2013

Kau malu?

Kau malu nak mengaku dia boyfriend kau?

Sebab dia pendek, gemuk, tak handsome? Malu nak bawak jumpa kawan. Sebab dia takde duit, takde kerja, takde kereta.

Kau tinggalkan dia untuk lelaki lain. Yang lagi tinggi, perut six packs, muka handsome kacak bergaya. Kau bawak lelaki lain jumpa kawan-kawan kau. Sebab lelaki lain ni kaya boleh belanja semua, kerja pangkat besar, kereta dua pintu.

Satu hari kau sedar, lelaki lain ni tak sayang kau macam mana dia sayang kau. Lelaki lain ni tak pernah setia, tak peduli kalau kau sedih, suruh kau diet, tak suka tengok muka sememeh, marah kau pakai selekeh.



Kau rindu rasa kena cium dekat dahi setiap pagi, setiap malam. Kau rindu dia yang suka layan kerenah kau, usap rambut kau, buat kau gelak. Dulu, dia tak pernah kisah kalau tengok muka kau sememeh, tak pernah kisah kalau kau pakai simple, tak pernah kisah kalau kau naik 2kg, tak pernah buat kau nangis sedih, tak pernah tinggikan suara.

Dia dah taknak kau yang dulu tak pernah nak hargai dia. Sekarang dia bahagia dengan aku yang takkan tinggalkan dia.

Sekarang, kau nak dia balik. Tak malu ke kau?

10 comments:

lazdfa dammahom said...

diam lah babi

Mikael Sahaja said...

Perasaan dikalahkan.

ija panic said...

okey....sy terasa ngan post ni....

kit said...

nak buat ap ad bf yg cium dahi setiap pagi. belum kawen da selamba je cium2. aku takut kne bakar lame sgt, xpe la klo xd bf

dayah aziz said...

Wa terkesannya...

dee said...

rilek der.

TheBentPencil said...

*ternigang-ngiang lagu skaterboi*

syaza syahhanna said...

Tuko tuko~ supposed lelaki yg malu.. tettt

QimiQimon said...

Itu lah sesetengah mereka hari ini......aherherher

Nazihah said...

i like this.. :)