Saturday, 4 May 2013

Wasiat

Kali ni aku akan cerita kisah hidup aku sebab aku dah naik menyampah dengan anonymous yang suka assume karakter yang aku wujudkan dalam setiap entri aku adalah aku dan kutuk family aku. Ye, aku pantang orang pandai-pandai assume dan kutuk family aku.

xx

"Sayang, kalau ni last goodbye, you tunggu I balik k?"

Aku taktau kenapa aku cakap macamtu masa aku hantar boyfriend aku petang tadi. Aku dengan dia jenis yang berkepit 24 jam. Jadi, setiap kali kitorang jauh, time nak cakap bye tu, mesti ada menitik air mata. Tapi tadi, kitorang tak pun nangis.

Bila aku balik rumah, ada sebuah stesyen tv berbayar ni call aku dan aku terpilih untuk jadi finalis sebuah rancangan realiti. Kiranya, aku akan dikuarantin selama sebulan. No phone, no internet, no whatever.

Sebulan. Macam sekejap tapi dalam sebulan macam-macam boleh jadi kan? Aqram (boss terfaktab) risau aku akan berubah. Aku tau aku takkan lupa diri. Ada banyak benda lain yang aku risaukan. Macam mana kalau aku, atau boyfriend aku curang? What if aku balik nanti, masing-masing rasa lain?

Jadi, sebelum aku dikuarantikan...

To Fateyn, 
She mintak maaf sangat she tak dapat datang wedding Fateyn dgn Hafiz. Kita best friend dari kecik, and to not be able to be at your wedding, memang makes me feel like shit. But I really hope you understand and can support me. I love you Teyn. I love you. And I'm so so sorry. :'(

Kepada rakan-rakan terfaktab zine,
Thanks for the support. Especially boss paling baik, Aqram. Aku janji tak gedik diva dalam rancangan tu nanti dan aku masih akan pakai sliper dan muka tak make up bila jumpa korang nanti. Amirul, aku amanahkan kau untuk promotion, haha. Zaffe, thanks for the support. Korangggg, doakan aku menang tau!

Kepada pembaca terfaktab zine,
Bulan depan, bila aku dah balik, aku akan cerita pengalaman aku. Aku akan cerita, apa rasa kamera sentiasa ikut. Apa rasa dikongkong dan adakah aku akan setia? Adakah boyfriend aku akan cari perempuan lain? Adakah semua benda akan jadi macam biasa bila aku balik, atau lain?

To my love,
...

Aku takkan boleh tulis dan cakap bye without crying. Never mind, I'll write him a note sebab boyfriend aku tak baca pun blog ni. But in case if you read this, I love you. Take care love. I'll see you soon. Please wait for me. 



2 comments:

Anonymous said...

u terpilih gadis tu ke she?

Paku Bumi said...

why u nak rasa lain..20 days only..we are stronger than that..i believe in you..i love you too..