Sunday, 3 March 2013

Kenapa Perempuan Kurang Cantik Lebih Terdesak Dalam Mencari Pasangan



Isu yang agak sensitive macam menghina pon ada sikit. Cool lah awek, ni just secebis pandangan aku lah. Kadang-kadang mengarut je lebih lol.

Selalukan kita perasaan perempuan yang agak kureng-kureng ni sukakan perhatian. Sangat-sangat suka. Bila berjalan depan lelaki bontot ditonggek-tonggek then menjerit huhahuha. Hey, tak semua taww. Sebagai seorang perempuan aku rasa aku tahu kenapa situasi ni berlaku.

Sebab…. perempuan tu tahu dia tak lawa so dia kena bajet lawa supaya ada jantan tengok dia macam “omaigod lawa siaa tino tuh”. Dengan harapan ada lelaki yang tertarik dengan aksi gedik macam kambing sawan tuh. Perempuan spesis ini biasanya suka membodek,facebook dia penuh dengan gambar fuckface ops haha. Tolong faham, tak ramai perempuan yang macamni, tapi ada. Semoga we oulss semua terpelihara daripada perangai menganjing cenggitu. Jatuh maruah woii.

*bukak belon tuh* aucak entah muka apa yang keluar


Tapi yang hebatnya mereka, dorang ada self-esteem yang tinggi. Keyakinan diri yang sangat mantap. Commonly, kita tengok if minah ni tak berapa lawa, tak berapa hot, dia introvert. Kena faham lagi haha, istilah cantik ini subjektif. Ia mengikut taste someone tuh, tak semestinya orang yang cantik pada pandangan mata kita, adalah sama cantik pada pandangan mereka.

Berbalik pada isu tadi, ada banyak sebab sebenarnya kenapa dorang terdesak. First, dorang nak ketidakcantikan dorang itu setaraf dengan orang yang sememangnya cantik. Almaklumlah, orang Malaysia ni sangat mementingkan rupa cuma antara sedar and tak sedar je. Bila gegurlz tu tak cantik mulalah mengondem then isolate dorang. Then, sebab nak ada gossip nak jadi hot. Contoh, minah sekor ni upload gambar kat facebook, twitter or blahblah. Lepas tu mestilah dia nak orang cakap

“Ahaii, omeyy nya awek $%6@&8% ni”

, lepas tu confirm dia akan jawab

“eh mana ada, I bese-bese je. You tu ha lagi meletup”

“Eh I pulak. I ni lagi lah bese-bese. Lainlah you dah ada boo”

“Alah dia tu bahan ujikaji I je hahaha. Jangan bagitahu dia taw (-..-). Eh mana ada, I ni dah lah hitam, muka berjerawat jeragat bagai”

“Eh eh mana ada, you cantik. Hitam you tu hitam manis. I’m so envy of you”

“ hishh you ni kan saje je nak tipu I”
(padahal dia memang nak tahu and memang suka orang dok puji dia vaviss)


Then, sampai ke pagi esok takkan tammat conversation tuh dok gaduh pasai muka cantik haha. Tipu ah tak pernah buat macamni haha. Pentipu! Okay emo kejap lol. Pastu sebab apa eh hmm haha. Dorang kena cari or cop boypreng dorang cepat-cepat, kalau tak memang tak laku ah,so depa ada harapan besar untuk jadi andartu wuuu na’uzubillah.


You're pretty, trust me :)


Okay had tu jelah yang boleh aku listkan. If panjang lebar sangat kang takde yang nak baca lol. The highlight moral here is, untuk gadis-gadis; kita semua ni sebenarnya sangat cantik menarik tertarik kau memang debommm lah. Tapi bezanya pandangan or citarasa kaum Adam terhadap kita. Just stay beautiful and insyaAllah the Mr Right akan tiba dia hadapan kita wkwk. Ni hanyalah pendapat ikhlas hewheww.

Aaaaa tak sabarnya kan kan nak tunggu dia hadir? Jangan jadi despredo, jadi cool and sweet hee macam aku ;) 

1 comment:

Rushdi Rasid said...

Kalau cantik jangan kondem orang yang kena Try harder

Lelaki